profile

Jeg er en 33 år gammel utdannet frisør, opprinnelig fra Nord Norge men bor for tiden på Østlandet. Jeg har alltid vært veldig glad i å “lage” ting og har så lenge jeg kan huske hatt en sterk trang til å uttrykke meg kreativt. Både gjennom foto, klær, hår/sminke og tegning. Denne bloggen ble startet som et resultat av den trangen.

Jeg har aldri sett på meg selv som noen typisk blogger. Dette er ikke bloggen hvor du vil finne den nyeste fargesparkende saken fra designeren med det navnet ingen klarer å uttale. Dette er heller ikke bloggen for vakre reisebilder og historier fra min fantastisk spennende hverdag. Du vil heller ikke finne deilige rumpebilder og tips om hvor du kan finne den billigste kirurgen.

Jeg har så lenge jeg kan huske vært over gjennomsnittet opptatt av “mote”. Nærmere bestemt klær, sminke og hår. Mote er egentlig et ord jeg ikke liker noe særlig. Kanskje fordi jeg føler det har noe pompøst og nedsettende over seg. Mote og skjønnhetsbransjen har i alle år elsket å fremstille det som at det fins bedre og dårligere enn. Mest for å tjene penger på menneskers dårlige selvfølelse. Er det en plass i verden jeg mener det er behov for et nytt fokus så er det i mote og skjønnhetsbransjen. Derfor velger jeg å bruke ordet stil. Stil er personlig. Det er noe alle har. Stil er gøy. Stil handler om kreativitet. Både stil og mote handler om identitet men mote er den du så gjerne ønsker å være (perfekt?), mens stil er den du faktisk er. Veldig uperfekt, men i stadig utvikling.

Jeg har valgt å gi bloggen min taglinjen “Personal style Inside & Out”. Dette er fordi bra stil ikke nødvendigvis bare kommer av noe du tilfører utenfra. Klær, hår og sminke er en del av det så klart, men virkelig stil og skjønnhet kommer innenfra. Det høres kanskje ut som en klisje, men jo mer jeg lever det, jo mer innser jeg at at det faktisk er sant. Det handler om å bli kjent med seg selv. Om å prøve og feile, om å utvikle seg, om å våge å være den man er med alle sine feil og mangler. Å utvikle sin stil er med andre ord en to trinns prosess. Det handler ikke bare om hva du har på deg, men også hvordan du bærer det.

Mange mennesker som ikke klarer å ha to tanker i hodet samtidig har lett for å dømme kvinner som bryr seg om utseendet som litt enkle. Jeg vet at dette ikke nødvendigvis er sannheten, men dessverre lever disse fordommene i beste velgående fortsatt. Det går faktisk an å bruke penger på selvbruning og fortsatt bry seg om samfunnet. Også om man blogger. Jeg er ingen typisk “rosablogg”, men en lyserosa blogg med endel mørkere tema. Kanskje ikke så rart at favorittfargene mine er sort og rosa. En fargekombinasjon jeg er veldig glad i å bruke også her på bloggen.