Brush lettering er noe jeg har ønsket lenge å kunne mestre fordi det er en enkel og fin måte å tilføre noe litt unikt til den personlige brandingen på Instagram/blogg. Dessverre har jeg sånn ca verdens styggeste håndskrift så det har alltid bare blitt med tanken. Lite visste jeg at det faktisk er en teknikk involvert for å få perfekte strokes og at det med litt trening går fint an å mestre selv om man ikke er utstyrt med den fineste håndskriften fra naturens side.

Jeg lastet ned en mal med små (lowercase) bokstaver på Etsy for 24 kr og skaffet meg gjennomsiktig tracing papir og kalligrafi tusjer på Panduro. Hver gang jeg har litt ledig tid setter jeg meg ned og tracer bokstavene og prøver å få teknikkene litt inn i fingrene. Ikke bare lærer jeg meg teknikken, men det er også en kjempefin mindfulness øvelse. Win win. 

Det blir selvfølgelig ikke like unikt når jeg bare tracer over bokstavene som et annet menneske i utgangspunktet har laget, men det er overraskende hvor fort det går å utvikle sin egen vri når man først har lært seg teknikken og flyten i strøkene. Mye av cluet med brush lettering er å venne seg av med å skrive med fingrene slik man er vant til, men å heller bruke hele hånden opp og ned i jevne strøk. Det er også penest å variere mellom tykke og tynne strøk. Gjerne tykke på tur ned og tynne på vei opp.

Personlig er jeg mest glad i å jobbe digitalt både med illustrasjoner og lettering og etterhvert som jeg har lært meg teknikken har jeg gått over til å jobbe med strøkene i Adobe Illustrator. Det er absolutt ikke helt slik jeg ønsker det ennå, men det kommer seg heldigvis stadig.

Som sagt, brush lettering er er kjempefin teknikk å lære seg om du ønsker å spice opp header til blogg, lage quotes til Instagram eller bare lage noe å ha på veggen hjemme.