(*Inneholder reklamelenke)

Dere har kanskje fått med dere at L’Oreal i samarbeid med Olivier Rousteing har piffet opp den gamle klassikeren, leppestiften Color Riche. Resultatet er L’OrealXBalmain, 12 superfreshe farger som virkelig varmer hjertet (og lommeboka) til en leppestiftentusiast som meg selv. Kolleksjonen består av 3 stammer: Rock, Couture og Glamazone. Du kan lese mer og se alle fargene HER.  Leppestiftene kan blant annet kjøpes HER. Vær rask for de forventes å selges ut fort.

Det er ikke noen hemmelighet at jeg er glad i lilla som er en farge som representerer kreativitet og luksus. Det kom derfor ikke som noen overraskelse på meg selv at mine to favoritter i denne kolleksjonen var de lilla, henholdsvis fra Rock og Couture. Liberation er den mørkeste fargen. Freedom er den lyseste. Jeg syntes det passet fint i og med at jeg er midt inne i en kvartlivskrise hvor nettopp liberation, frigjøring fra gamle paradigmer og normer som har holdt meg tilbake i livet spiller en stor rolle. Freedom er kanskje den aller viktigste verdien jeg har og noe jeg har som et stort mål i livet. Vi er egentlig utrolig heldige her i landet som er født inn i frihet og aldri har trengt å se oss over skulderen i frykt for neste bombe hver gang vi går ut døra. En luksus ikke alle i verden er forunt og som vi kanskje tar litt for gitt til tider. Dessverre er det slik at selv om vi er frie på en måte, er det så mange andre lenker som holder oss nede. Kanskje aller mest de lenkene vi fester på oss selv. Ekte frihet betyr å være fri fra disse “normene” vi har påført oss selv for å passe inn i et samfunn som forteller oss at vi skal være på en spesiell måte for å bli akseptert. Å være fri til å følge sine drømmer og å leve slik man ønsker med alt det innebærer, det er ekte frihet.

Det er vanskelig for oss å fatte at det fantes en tid og fortsatt finnes et sted der det ikke er akseptert for kvinner å gå med leppestift. Lilla lepper vil nok kanskje til og med gi deg et par blikk her i Norge i dag også (i alle fall utenfor Oslo), men bare det at vi har den friheten til å ta på oss en lilla leppestift som heter freedom og gå ut i verden er verdt å feire, det eneste som holder oss tilbake nå er oss selv.