Her er noen eksempler på det som holder meg opptatt for tiden siden været (og dermed også lyset) ikke gir så gode muligheter for å ta bilder. Å tegne/male er egentlig ikke så ulikt det å sminke og kan du det ene er det stor sjanse for at du vil mestre det andre. Alt handler om hvordan skygger og lys samarbeider. Jeg trener for øyeblikket på å se hvordan lyset treffer et objekt (ansikt) og kaster skygger. Det høres muligens enkelt ut, men det er vanskeligere enn det høres ut som. Blir lyset og skyggene bare litt feil ser hele bildet litt merkelig ut uten at man helt kan sette fingeren på hva det er som er galt (derav de litt merkelige proposjonene her). En ekstra bonus ved å trene på dette er at man blir flinkere til å legge merket til hvordan lys fungerer og det er en stor fordel også når det kommer til foto.