Å holde en blogg gående er ikke alltid verdens enkleste sak. Det kreves til tider litt (mye) selvdisiplin for å sette seg ned og skrive, og det er ingen andre enn deg selv som pusher deg. Jeg må ærlig innrømme at energien ikke er helt på topp for tiden og det er vanskelig å pushe seg når energien ikke er der. Egentlig er det så utrolig mye jeg ønsker å gjøre, men samtidig er det også mye som begrenser meg. For det meste meg selv. Det er veldig frustrerende for det hadde vært enklere å skylde på noen andre. Jeg prøver å leve etter noe jeg leste i boken “Style, love , life” (ja, den på Instagram) og det går som følger: “Follow the energy”. Gå alltid i den retningen som gir energi (i alle fall på sikt), ikke den som tar.

Vi mennesker, eller i hvert fall jeg, bruker så mye energi på ting som egentlig ikke betyr noe i den store sammenhengen. I disse dager er det i tillegg så alt for mange distraksjoner rundt oss til enhver tid. Når fokuset blir så mye på det jeg ser rundt meg (og ofte på det som irriterer meg mest) er det så lett å glemme de tingene som gir god energi. Det er nesten som hvor enn jeg snur meg så er det negativ energi. Spesielt på internett. Av og til må man bare fjerne seg litt fra det hele for å beskytte seg selv. Ikke lese nettaviser, holde seg unna Facebook og kommentarfelt og sjekke Instagram mer enn høyst nødvendig.

Livet er ikke for amatører var det noen som sa og de hadde rett. Det er ikke alltid enkelt å vite hva som er det neste steget. De riktige valgene. Jeg prøver å gjøre de tingene som gir meg energi, men paradoksalt nok er det også de samme tingene som tapper meg for energi. Jeg elsker å skape og jeg elsker å lære nye ting. Å ta bilder, lære nye funksjoner i Photoshop og å tegne er noe som gir meg enormt mye god energi, samtidig så blir jeg aldri fornøyd med det jeg prøver å lage. Det er som om jeg tråkker på gassen og bremsen samtidig og jeg blir litt utslitt av det.

Folk sier at jeg har for høye krav til meg selv, og de har helt rett, men det er bare fordi jeg føler at jeg har så mye mer å gi. Jeg vet at jeg kan bedre enn dette. Det høres muligens litt sutrete og selvforherligende ut, men jeg er sikker på at det er noen der ute som kan kjenne seg igjen. Inni hodet mitt kan jeg se for meg nøyaktig hvilket resultat jeg ønsker, men det kommer aldri ut slik jeg hadde tenkt. Det kalles “the creative gap” og skal visst bli mindre jo mer trening og erfaring man får. Problemet mitt er at jeg ikke får nok trening. Et annet problem er at jeg er usikker på om det jeg gjør nå egentlig er det jeg ønsker.

Av en eller annen grunn har jeg havnet i kategorien “livsstilsblogger”, men jeg kunne ikke vært mindre interessert i “livsstil”. Det er det visuelle uttrykket ved mote/beauty jeg liker, jeg bryr meg fint lite om stripete vaser og hvilke hudpleieprodukter vi liker i dag på Instagram. Jeg kjenner at å ta bilder av meg selv og de samme gamle antrekkene dag ut og dag inn ikke er noe som gir energi. Det var gøy en stund, men nå er jeg helt ærlig drittlei av å se mitt eget tryne her på denne siden. Ja, bloggen min er jo personlig og handler om min stil og mitt personlige uttrykk, men jeg trenger nye utfordringer. Jeg trenger variasjon. Jeg ønsker å skape noe kult. Noe med kvalitet. Problemet er bare at jeg ikke helt vet hva. Jeg ønsker også å ta bilde av andre, ikke bare meg selv. Dessverre står det ikke akkurat frivillige modeller i kø utfor døra her. Så om noen der ute ønsker å stå modell for et stykk hobbyfotograf som trenger trening så bare rop ut.

Jeg tror mange som jobber med noe kreativt kan kjenne på at det ikke alltid er enkelt å gjøre sin greie i det samfunnet vi lever i. Innerst inne vet vel de fleste av oss hva som er riktig for oss, men det er så mange “velmenende” råd der ute. Du bli stor på Instagram, være aktiv på Snapchat, video er det nye, start en YouTube kanal, begynn med virtual reality. Vær først ute! Jeg vil bare lage kule bilder og illustrasjoner, jeg har null interesse for å lage videoer. Jeg kan ikke lage videoer. Jeg prøvde en gang. Den var dårlig og jeg syntes ikke det var gøy. Av og til må vi gjøre ting vi ikke synes er gøy, men å poste dritt jeg ikke selv er fornøyd med på Instagram, kun fordi jeg “føler at jeg må”, er ikke en av de tingene.