Jeg har alltid hatt inntrykk av at å ta bilder med blitsen som følger med kamera er en skikkelig no-go. Det er liksom noe alle som har peiling advarer deg mot å gjøre. Forståelig nok siden tankene fort går til skurrete festbilder, kritthvite ansikt og knallrøde øyne bare man hører ordet. Å bruke blits “old school style” for oss hobbyfotografer gir et skikkelig hardt og unaturlig lys. Gjerne litt gulaktig. Siden jeg begynte å ta bilder har jeg alltid strebet mot å få bildene mine til å se så crispe og moderne ut som mulig. Fordi jeg ikke har noen slags form for profesjonell studiobelysning har jeg derfor vært litt obsessed med å alltid bruke naturlig lys. Helst det flate, myke lyset du får på en overskyet dag. Dette er gjerne det mest flatterende lyset for ansiktet, men blir samtidig litt kjedelig etter en stund.

Å bruke blitsen som kommer med kameraet er kanskje ikke helt ideelt om du er ute etter den naturlige, den glamorøse eller den myke, romantiske looken, men jeg synes det kan gi en interessant effekt om man liker en mer rocka og “grungy” stil. Muligens ikke for alle, men jeg synes det er ganske kult.