I det siste har det vært et skikkelig drittvær. Jeg kødder ikke når jeg sier det har bøttet ned hver eneste dag i snart ti dager nå. Derfor har det vært umulig for meg å komme meg ut for å ta bilder den siste tiden. Noe som er litt kjipt fordi jeg har nettopp fått meg ny linse til kameraet og får ikke brukt den fordi det er en telelinse og er helt ubrukelig inne.

Vel, når været ikke vil samarbeide får man bare prøve å bli litt kreativ. Det klør nemlig litt i fingrene for tiden og jeg er full av ideer som jeg ønsker å teste ut. Jeg prøver for tiden å lære meg litt mer om fotografi. Det er så utrolig mange teknikker jeg ikke visste eksisterte engang, men takket være YouTube kan man i dag finne ut av det meste. Her har jeg brukt en teknikk hvor jeg har blandet sammen to ulike bilder. Jeg har faktisk lagd denne effekten kun i kamera (det eneste jeg har gjort i Photoshop er å tegne på leppestiften). Siden det har vært ekstremt ustabilt vær med regn og sol annet hvert minutt i dag fikk jeg et ganske dramatisk bilde av sola som brøt gjennom de tunge regnskyene. Ganske kult å legge over et bilde av silhuetten min som jeg tok foran vinduet med motlys og undereksponerte.

Jeg trodde helt ærlig at det bare var dyre, fancy kamera som kunne ta slike bilder, men det er altså fullt mulig å gjøre på et Olympus Pen kamera. Når du er i play mode dvs. der du ser bildene du har tatt trykk ok og en meny popper opp. Trykk deg nedover til image overlay, trykk ok og 2 images merge, så kan du blande sammen to valgfrie bilder. Superenkelt og ganske gøy. I alle fall for meg som nettopp har oppdaget denne funksjonen.

PS: Jeg er absolutt ikke for røyking på noen som helst måte. Det er veldig lite sexy med gusten hud, dårlig ånde og elendig kondis, men jeg klarte bare ikke la være da jeg så at skyene tilfeldigvis kom ut av munnen min og jeg allikevel sto med en leppestift i hånda.