(*Produktene er sponset)

Det sies at man skal begynne å tenke anti-age, altså produkter som er ment å forebygge rynker og aldring av huden allerede fra rundt 25 års alder. En krem vil naturligvis aldri kunne fjerne allerede oppståtte rynker men begynner du å forebygge tidlig er det mulig å bremse utviklingen. Fra 25 års alder begynner huden å produsere mindre kollagen (som er det som holder huden stram og spenstig). Resultatet er at huden vil kjennes slappere ut, det kan komme fine linjer som etterhvert blir til dypere rynker, huden blir tynnere og begynner å “henge” litt.

Aldring av huden er uunngåelig og selv om jeg egentlig skulle ønske det ikke var sånn så er det naturens gang. Det viktigste du kan gjøre for å beholde en sunn og frisk hud så lenge som mulig er å bruke solfaktor daglig, holde deg unna røyking, spise sunt (mye sunt fett og frukt/grønnsaker) og ikke minst ha en god hudpleierutine.

Det er viktig å gi huden fuktighet, både fra innsiden ved å drikke mye vann og spise sunne fettsyrer og fra utsiden ved å smøre den godt for å beskytte den fra ytre påkjenninger. Jo eldre vi blir, jo tørrere har huden en tendens til å bli. Serum Vegetal fra Yves Rocher er en hudpleieserie anbefalt for deg fra rundt tredve og oppover. Det er tre underlinjer. Wrinkles and radiance, wrinkles and firming og wrinkles and lifting, alt etter hvor mye oppstrammende effekt du trenger. Husk at å velge de tyngste rynkekremene ment for godt voksen hud kan virke mot sin hensikt om du fortsatt har ganske spenstig hud. Bruker du en fetere krem enn du trenger, kan du få kviser. Er du ung (tredveårene) og/eller har lite linjer og fetere hud anbefaler jeg å begynne med wrinkles and radiance som er den jeg har prøvd.

Jeg har prøvd serum, dagkrem og nattkrem over en periode nå og kan si at jeg absolutt liker denne serien. For det første lukter den himmelsk, noe i alle fall jeg synes er viktig i en fuktighetskrem. For det andre liker jeg konsistensen. Dagkremen føles fetere ut enn de jeg er vant til (jeg har blandingshud) men merkelig nok får den ikke huden min til å se eller føles noe blankere og fetere ut enn vanlig. Den trekker godt inn i huden hos meg og gir en veldig ren, frisk og glatt følelse. Jeg har ikke reagert negativt i form av kviser eller utslett som jeg kan gjøre på enkelte kremer. Det skal sies at jeg har en hud som tåler en del, men etter hva jeg har lest av anmeldelser av denne linjen er Serum Vegetal produktene fine til de som har sensitiv hud også.

Yves Rocher skal også ha pluss i margen for å ha en økologisk og miljøvennlig profil (les mer HER). Ingen av produktene deres er testet på dyr.

Du lese mer om Serum Vegatal produktene HER. Yves Rocher har endel kampanjer gående nå i September og du kan få opptil 50% rabatt på enkelte produkter. Bruker du koden GUNHILD50 får du også 50 kr rabatt om du handler for over 250 NOK.