Det er vel ikke til å komme unna den fakta at høsten nærmer seg med stormskritt. Derfor er det også på tide å ta en liten opprydning i makeup bagen. Lette cc-kremer, knallfarger, hvit neglelakk og skimmer byttes ut med mattere og lysere foundation, dusere farger og mørkere lepper og negler. Her er noen av mine makeup essentials denne høsten. 

Røde lepper

Rødt er en av de største trendfargene denne høsten. Er du litt skeptisk til å introdusere røde plagg i garderoben kan du alltids heller investere i rødt tilbehør, for eksempel rød leppestift. Røde lepper er en klassiker som aldri går av moten og nå med høsten rundt hjørnet kan den enten være knall rød eller mørk plommefarget. Fargen “rouge pur couture” fra YSL er den perfekte klassiske røde fargen.

Foundation

Om sommeren når jeg har litt farge bruker jeg lite foundation, men når høsten kommer og fargen falmer føler jeg straks for å bruke noe litt mer dekkende. Denne fra Urban Decay fikk jeg i goodiebagen under femelle middagen. Den var dessverre alt for lys for meg nå i sommer, men jeg blir alltid likblek på vinteren så denne blir nok fin å ha framover.

Solpudder

På grunn av at jeg blir så blek om høsten/vinteren liker jeg å bruke litt solpudder i kinnene og panna. Egentlig synes jeg det er penest med rouge til blek hud, men så lenge man ikke overdriver og bruker for mørk farge kan solpudder være med å gi litt glød til et høstblekt ansikt.

Flytende eyeliner

I høst ønsker jeg å kombinere knall røde lepper med perfekt lagt winged eyeliner. Practice, practice, practice. Jeg er veldig fornøyd med denne fra IsaDora. Billig og bra.

Øyenbrynsgel

Denne er nå egentlig en essential året rundt, men alltid verdt å nevne. Jeg kommer nok aldri til å bli en skikkelig “eyebrow queen” men med denne øyenbryns pomaden fra Anastasia Beverly Hills er jeg i alle fall et steg nærmere.

Mørk lilla neglelakk fra Chanel

En av mine absolutt favorittfarger er “roubachka” (514) fra Chanel. Den ser sort ut men er faktisk helt mørk lilla. Perfekt til høsten.