En av fordelene med å reise for tiden er at det finnes så utrolig mange fine bonusprogram som gjør at man i beste fall kan få nesten gratis reiser i blant. Jeg skal ikke ta for mye av æren (samboer er økonom) men visstnok finnes det et hav av diverse bonusprogram der ute og når man i tillegg bruker kredittkortet riktig går det faktisk til og med an å tjene på det. Win win! Denne gangen hadde vi en gratis natt fra Hotels.com som måtte brukes innen 8 Juli og i og med at vi ikke hadde muligheten til å komme oss til utlandet akkurat for øyeblikket hoppet vi likså greit på bussen inn til Oslo.

Fordelen med å være turist i “egen” by er at man har sett den før så da kan man heller bruke tid på å nyte livet på hotellet. Siden vi hadde gratisnatt flesket vi likså godt til med Grand fordi…vel, hvorfor ikke? Det er penere, rommene er større, sengene mykere og de har spa…og rooftop bar. En natt på hotell i Oslo var overraskende gøy. Ingenting er som å våkne opp (etter litt for mange glass med champagne kvelden før) for å ta noen runder i et godt og varmt basseng som skifter farge og avslutte med infrarød badstue (for å fjerne “giftstoffene” fra kvelden før).

Jeg er egentlig ikke no fan av badstue, men den infrarøde varianten var faktisk ganske behagelig. I tillegg til å rense kroppen og myke opp musklene, skulle den visst også ha fargeterapi. Samboer ønsket grønn for happiness og relaxation mens jeg ønsket lilla for økt kreativitet. Heldigvis slapp vi å krangle for badstuen valgte for oss og gikk for oransje. Joy de vivre. Om det skyldes badstua eller ikke, nytelse og livsglede fikk vi i alle fall mer enn nok av under oppholdet.

Dette innlegget høres kanskje litt klisje og “rosa boble” ut, men jeg er overbevist om at vi trenger den rosa bobla (og ikke minst litt rosa bobler…hø-hø..) innimellom. Livet er alvorlig nok som det er. Jeg mener ikke at man skal stikke hodet i sanden og fornekte livets realiteter, men siden livet består av flest hverdager var litt joy de vivre akkurat det jeg trengte nå. Forsåvidt med trykk på litt da pappan til Albert Åberg merkelig nok hadde rett hele tiden. Når det blir bursdag og jul annenhver dag, mister gleden sin glans. (Og man blir fyllesyk!!) Det finnes ikke noe joy de vivre, uten de grå hverdagene. Trust me, I know!

I tillegg til spa var vi også å spiste på Restaurant Eik i Universitetsgata. Eik har fått utmerkelsen Bib Gourmand (meget god kvalitet til en billigere penge) av Michelinguiden flere år på rad. For ikke så hinsides mye mer enn prisen av en burger og et glass tynn rødvin på Døgnvill, fikk vi 3 retter + ost. Vi bestilte også hver vår vinpakke som også var svært overkommelig i pris til å være Norge. Kvalitetsmessig synes jeg maten absolutt kunne måle seg med andre plasser jeg har spist med stjerne. Uten at jeg er noen utpreget matekspert (jeg er veldig glad i å spise mat da). Bare unngå bobler i vannet om du ikke ønsker å blåse nesten en hundrelapp på vanlig vann (med kullsyre).

Dagen etterpå startet vi dagen med et nytt besøk i spaet før vi stakk ned til Aker Brygge for en skikkelig brunsj på Alberts Bistro. French style. Resten av dagen ble tilbragt på mitt favorittsted, nemlig mathallen på Grunerløkka. Her er det bare så mye godt å velge mellom. Jeg elsker å gå rundt å se på all den gode maten og prøvesmake på oster. Jeg var fortsatt ganske mett, men klarte å få i meg et par Pintxos og et glass cava. Pintxos kommer egentlig fra baskerland i Spania, men finnes også overalt i Barcelona hvor jeg ble introdusert til denne måten å spise på. Det er rett og slett små biter ristet loff med ulikt pålegg (myye bedre enn det høres ut). Alle loffene har en slags tannstikker i seg fordi det visstnok før i tiden var slik at man bare forsynte seg av det man måtte ønske på Pintxos bar og så samlet opp tannstikkere etter endt måltid og betalte per stikke. Fordi jeg elsker tapas, småretter og sosial spising er Barcelona for meg kanskje verdens beste matby (det skal sies at jeg ennå ikke har vært i San Sebastian da), og her fikk jeg et lite stykke Barcelona på Grunerløkka. Kan det bli bedre?

Jeg er vel hjemme igjen til trening, torsk og kikerter nå, men kjenner det absolutt ikke trenger å bli så lenge til neste gang.