Jeg elsker sommeren, men det har seg sånn at sol, varme, saltvann og høy luftfuktighet gjør sitt med både hud og hår. Vi er vel generelt flinke til å ta vare på huden vår i sola her til lands, men håret trenger også litt ekstra pleie i sommermånedene. I tillegg er det gjerne sånn at man også forandrer litt på sminkerutinene på sommeren. Jeg liker å droppe pudder og tung foundation og heller gå for bronzing produkter. Jeg liker også å bruke litt mer farger både på lepper og øyne da jeg synes det er så fint når man har fått litt farge. Fordi produktene jeg bruker varierer med årstidene har jeg valgt å sette sammen en liste over noen av mine favoritt “essentials” denne sommeren. 

1. Lite er vel så lekkert som solbrun og glødende hud. Dessverre er det ikke alle av oss som klarer å oppnå den dypeste brunfargen. Da kan det være greit å jukse litt. Det går selvfølgelig an å bruke selvbrunings produkter, men om du som meg er plaget med at det blir litt skjoldete, eller om du bare ønsker farge med en gang er Radiant Body Glow fra Comodynes løsningen. Produktet gir umiddelbar farge og en lekker glød og kan vaskes rett av. Slik at du slipper å bekymre deg for eventuelle skjolder. Denne er også kjempefin å bruke for å framheve an allerede solbrun hud.

2. Wella Fusion mask. I dette innlegget kan du lese mer om salongbehandlingen og produktene fra Wella Fusion som jeg var så heldig å få teste ut tidligere i vår. Jeg var så fornøyd med disse produktene at de nå har blitt fast inventar på badehylla. Å kure håret er egentlig viktig hele året, men sol og saltvann kan virke ekstra uttørkende så jeg anbefaler å kure gjerne to ganger i uka i sommermånedene.

3. Ansiktsskrubb fra Zo Skin Health by dr. Zein Obagi. For å få en jevn og fin brunfarge er det viktig å skrubbe huden ofte for å bli kvitt døde hudceller. Dr Obagi anbefaler visst å skrubbe huden hver dag, og denne skal være egnet for det, men min erfaring tilsier at et par-tre ganger i uken er mer enn nok. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med denne skrubben som gjør jobben som den skal og i tillegg har en veldig behagelig duft som bringer fram sommerminner fra en diffus fortid. Har dere noen gang opplevd dette? At produkter eller parfymer kan bringe fram gamle minner fordi du brukte noe som luktet likt på den tiden? For meg vil de gule ansiktserviettene fra Ole Henriksen alltid minne om den franske riviera, og når jeg kjenner lukten av kokos er jeg tilbake i Florida i 2001 pga av denne. Ah! Sommerminner.

4. Et problem som har oppstått etter at jeg flyttet sørover og som stregt tatt tidligere kun har vært et problem på den årlige “sydenturen” er høy luftfuktighet. Jeg har ganske tynt og flatt hår i utgangspunktet og det blir ikke bedre av at luftfuktigheten dreper det lille av volum jeg har klart å føne opp. Jeg har heldigvis funnet løsningen på dette. Hårspray som beskytter mot luftfuktighet. Som f.eks denne fra Redken som jeg bruker for øyeblikket.

5. Det er ikke noe hemmelighet at jeg elsker røde lepper. Nå på på sommeren liker jeg å bytte ut de mørkeste røde og plommefargede med lysere rødfarger som går mer mot oransje. Det ser utrolig flott ut mot solbrun hud. Matte shaker fra Lancome er en genial liten sak som gir deg matte og kraftig pigmenterte lepper som varer i timevis. Perfekt for “leppestiftspisere” som meg selv.

6. Jeg lider visst av en “hudsykdom” som heter melasma. Det jeg i alle år har trodd var fregner har utviklet seg til å bli flere og tettere og sprer seg i rekordfart over hele ansiktet mitt. I tjueårene ble jeg alltid jevnt og dypt brun hver eneste sommer (sydentur) men mot slutten av tjueårene merket jeg altså at brunfargen min ble mer og mer flekkete. Damen på apoteket var nådeløs. Solfaktor 50 og oppover fra nå av. Litt motvillig går jeg med på å øke faktoren selv om jeg har en indre tenåring som protesterer. (Jeg vil bare vil bli brun og driter i eventuelle framtidelige rynker og solskader.) Merkelig nok får jeg fortsatt mer enn nok farge når jeg bruker denne. Så til alle dere som dropper solfaktor fordi dere vil ha farge, man blir altså fortsatt brun med solfaktor 50.

7. Jeg elsker denne håroljen fra Wella. Sammen med Fusion produktene har de tørre, pistrete hårtuppene mine fått nytt liv. Det kan være litt skummelt med hårolje når man har tynt og flatt hår i utgangspunktet. I tillegg er det utrolig mange dårlige produkter på markedet, så om man har prøvd noen av de billigvariantene fra butikken kan man fort gjøre seg noen mindre heldige erfaringer. Jeg lover dere at denne fra Wella derimot er kjempefin og føles ikke tung og oljete ut i det hele tatt.

8. Neglelakken min denne sommeren skal være hvit. Enough said.

9. Bikini er strengt tatt ikke et hud, hår eller sminkeprodukt, men det er definitivt en sommer “essential”. Å finne riktig bikini er en kunst, men jeg har forelsket meg i denne enkle, sorte fra CHANGE. Siden jeg er en del av CHANGE army på Instagram er denne bikinien sponset, men jeg har selvfølgelig plukket den ut helt selv. Grunnen til at jeg valgte denne er at den sitter utrolig godt. Og at den har en slags “rynkeeffekt” i rumpa som gir en illusjon av mer form og “sprett”. Akkurat denne bikinien er veldig fin til dem som er ganske tynne i utgangspunktet da både toppen og trusa er laget for å gi mere kurver og fasong. Alle som har sett meg vet nok at er det en ting jeg egentlig ikke trenger så er det mer fasong, men i disse Kim K tider er det vel lov å overdrive litt. Det viktigste er nå uansett at man selv føler seg vel og jeg har aldri følt meg noe spesielt fin i disse bestemortrusene som ofte anbefales til oss med litt mer “junk in the trunk”.

10. Enda en solkrem, til kroppen denne gang. Jeg liker å bruke en til kroppen og en til ansiktet fordi solkremer spesielt tilpasset ansikt ikke gir like mye kviser og urenheter som disse som er til ansikt og kropp. I tillegg trenger jeg ikke solfaktor 50 til kroppen.  Grunnen til at jeg har valgt Cosmica og Cliniderm i år er at disse merkene har kommet så godt ut i diverse forbrukertester. De er to av få merker som ikke inneholder hverken allergiframkallende, miljøskadelige og hormonforstyrrende stoffer. Noe som kan være greit å tenke på når en velger solkrem.

Dette var altså noen av mine favoritter for tiden. Hva er dine sommer essentials?