Selv om jeg er skikkelig stilforvirra for tiden er det en ting som jeg aldri klarer å forandre. Jeg elsker kontraster. Selv om jeg ser disse duse fine vintageaktige bildene og får lyst å prøve det samme kjennes det ikke ut som mine bilder lenger om det blir for lite kontrast. For hva er vel egentlig livet uten kontraster? Hva er lys uten mørke? Sommer uten vinter? Skjønnhet uten feil? Jo det skal jeg fortelle deg, det er flatt, kjedelig og uinteressant. Noe av det som gjør fotografi så spennende er muligheten du har til å leke deg med lyset og skape spennende kontraster. Det er nøyaktig det samme med både sminke og tegning også. Alt handler om samspillet mellom skygger og lys.

På samme måte som på et fotografi er det også kontrastene som gjør oss mennesker interessante.  Jeg har en mistanke om at mange jenter er klar over at ansiktene våre ofte har en god og en dårligere side. Vi lærer oss tidlig hva som er vår “gode” side så vi kan huske å alltid vende den siden mot kameraet når vi blir tatt bilde av. Min gode side er min venstre side. Nesen er jevnere fra denne siden, kinnbenet høyere, øyenbrynet legger seg penere og det venstre øyet mitt er litt større og henger mindre enn enn det høyre. Jeg går ofte med sideskill og liker å dra håret bak øret på denne siden. Jeg viser fram denne “gode” siden og gjemmer den dårlige. Likevel er det så pussig. Om høyresiden min hadde vært lik den venstre hadde jeg sett skikkelig freaky ut. Den “stygge” siden skaper en slags balanse.

Harvey Dent var advokaten som fikk syre i halve ansiktet og ble til Batmanskurken Two-face. En ganske så uberegnelig type som var ekstremt opptatt av dualitet og tok alle avgjørelser ved å kaste krone eller mynt. Two-face er vel et litt ekstremt (og fiktivt) eksempel, men er ikke vi alle litt som han egentlig? Motsetningsfylte. Skjønt det er ikke så lett å se for akkurat som bloggeren som tar outfitshots, vender vi som oftest den “gode” siden mot verden. Kanskje er vi egentlig alle som et fotografi, vi trenger skyggene for å bli interessante. For å unngå å bli flate, forutsigbare og kjedelige. Ikke minst trenger vi vel akkurat den perfekte balanse mellom skygger og lys, eller så blir vi vel like gærne som Harvey Dent, eller et av mine tidlige Instagrambilder. (HDR filterstyrke 100 på Snapseed)

Dagens hår og makeup er inspirert av dualitet. Det rå og maskuline (røffe tighte fletter) og det myke og feminine (voluminøse krøller). Akkurat som med alt annet er det kontraster som gjør både hår og antrekk spennende. Tro det eller ei, men jeg har faktisk brukt kun en øyenskygge her. Urban Decay Lounge øyenskygge er visst både grønn, blå/aqua, brun og lilla alt etter hvordan jeg snur meg og hvor hardt jeg påfører den. Har aldri vært borti noe lignende, men jeg digger det.