I forrige uke var jeg så heldig å få være med å teste ut Wella Professionals sin nye serie og behandling Fusion. Nå har jeg jobbet som frisør i mange år og prøvd mange bra produkter og kurer til håret, men denne er kanskje den aller beste jeg har prøvd. Fusion serien egner seg spesielt til de med tørt og behandlet hår. Den inneholder aminosyrer som trenger inn i håret og bygger det opp innenfra. Akkurat som kroppen trenger proteiner for å bygge seg opp igjen etter en hard treningsøkt trenger også håret ditt det. Hår som har vært kjemisk behandlet trenger altså hovedsaklig proteiner og ikke nødvendigvis fuktighet. I tillegg kan vær, vind og daglig bruk av varmeverktøy gjøre håret tørt og sprøtt. Fusion serien inneholder derfor også lipider (fettstoffer) som gir håret næring og fuktighet. Resultatet er at håret blir utrolig blankt og mykt. Balsamen i serien har også varmebeskyttende egenskaper og beskytter dermed mot ytterligere skade fra varmeverktøy.

Hele serien består av Sjampo, balsam, fusion amino refiller og en maske. Sjampo, balsam og maske kan kjøpes med hjem, men amino refilleren (som inneholder proteinene som bygger håret opp innenfra) tilbys kun som kur i salong. Jeg anbefaler virkelig å prøve behandlingen. Det var utrolig deilig og avslappende, og resultatet var helt fantastisk. Siden jeg var opptatt med å kose meg med hodebunnsmassasje og kaffe og brownies mens kuren virket, fikk jeg ikke tatt så mye bilder, men du kan se før og etterbilder HER.

Jeg fikk beskjed om at effekten kom til å vare en ukes tid (om jeg ikke husker feil) etter behandling. Av denne grunn har jeg ventet litt med å skrive dette innlegget, men jeg kan absolutt bekrefte at selv nå, en og en halv uke etter behandlingen kjennes håret helt annerledes ut enn før. Det er mye mykere og jeg har lagt merke til at selv etter en hel dag med håret i en sånn rotete tutt, går det tilbake til å være helt blankt igjen når jeg tar ut “tutten” og grer igjennom håret. Tidligere var håret mitt så tørt at det så ut som jeg hadde tatt en dårlig permanent etter en dag med håret i tutt og jeg måtte alltid vaske det for å få det tilbake til normalen. Jeg har også merket at håret er mye mindre statisk enn tidligere og det kjennes rett og slett mye sunnere ut. Jeg har nok kanskje vært litt sløv med å ta vare på håret mitt, men jeg var ikke klar over hvor ille det faktisk var før jeg så effekten av denne behandlingen. Har du veldig slitt og sprøtt hår, hår som knekker og fort blir statisk finnes det altså håp. Jeg anbefaler også å kjøpe med sjampo, balsam og kur for å forlenge effekten og beskytte mot videre slitasje.