“We should all be feminists”. Et essay av den nigerianske forfatteren Chimamanda Ngozi Adichie (som også har en Ted Talk jeg anbefaler dere alle å se) og nå også et mote statement fra Dior. Denne t-skjorta er (dessverre) ikke Dior, men jeg likte budskapet såpass godt at når jeg fant den på eBay (hos en europeisk selger som tok seg meget godt betalt vel og merke) måtte jeg bare ha den. Om Dior kan stjele fra Chimamanda Ngozi Adichie, kan jeg stjele fra Dior.

Jeg er generelt veldig glad i denne feministiske vinden som blåser gjennom moteverdenen for tiden. Selv er jeg er heldig fordi jeg bor i et av verdens mest likestilte land og jeg har personlig aldri følt meg underlegen på grunn av mitt kjønn. Kanskje fordi jeg aldri har hatt noe ønske om å komme meg opp og fram i næringslivet eller jobbet i et mannsdominert yrke, men jeg tviler ikke et sekund på at forskjellsbehandling fortsatt foregår i enkelte kretser. Selv i et av verdens mest likestilte land. Bare fordi man ikke har fått kjenne på urettferdigheten selv, betyr altså ikke at den ikke eksisterer. Og forresten, om du skulle ha sju tusen spenn å blåse på en t-skjorte kan du finne den ekte varianten HER. Eventuelt kan du finne den og veldig mange andre kule t-skjorter på eBay.

Ellers er været merkelig ustabilt for tiden, både her og i Krakow, og jeg synes faktisk det er litt vanskelig å kle seg fordi temperaturen varierer såpass mye iløpet av en dag. Løsningen på dette fant jeg ut, er å kle seg lag på lag. Her har jeg faktisk måttet ty til en blazer under skinnjakken, men jeg synes faktisk det funket greit. Så får vi bare håpe på at sommeren gjør et nytt comeback snart.