Det sies at alt som eksisterer i universet eksisterer i relasjon til noe annet. Det finnes ikke lys uten mørke, ingen dag uten natt, ingen varme uten kulde. Ingen meg uten deg. Den største feilen vi mennesker gjør i dag er at vi tror vi eksisterer ene og alene, helt av oss selv, som et eget separat individ her i verden. Vi trenger ikke andre. Vi tror at vi ikke trenger religion heller, men likevel kan det se ut som vi har et behov for noe å dyrke fordi vi dyrker oss selv og vår egen kropp som de gamle egypterne dyrket Amun-Ra.

Når man har det bra selv er det så lett å lukke seg inn i sin egen lille rosa boble. Stenge resten av verden ute. Hvordan andre har det påvirker ikke meg, jeg kan ikke gjøre noe med det uansett. Men vi lurer oss selv. Vi påvirker hverandre hver eneste dag. Og vi blir påvirket av andre. Den rosa boblen slår spekker. Uten meg så finnes det ingen deg. Vi eksisterer nemlig ikke i oss selv, vi eksisterer i relasjon til hverandre.

Da min rosa boble sprakk oppdaget jeg at verden er et slags merkelig speil. Alt det jeg gjør mot andre, gjør jeg også mot meg selv. Og kanskje enda mer skummelt. Alt det jeg gjør mot meg selv, gjør jeg også mot andre. Jeg kan ikke mene noe om andre uten å samtidig mene det samme om meg selv. Uten deg finnes det ingen som kan reflektere min egen ufullkommenhet. Uten deg finnes det ingen som kan speile mine drømmer. Jeg kan se meg selv i deg.

Du er alt det jeg ikke klarer å akseptere i meg selv, derfor hater jeg deg. Du er alt jeg innerst inne drømmer om å være, derfor idoliserer jeg deg. Du har noe som skulle vært mitt, derfor vil jeg skade deg. Du ser meg, derfor elsker jeg deg. Du er enig med meg, derfor liker jeg deg.

Jeg skulle av og til ønske det gikk an å lukke øynene igjen. Å reise inn i en verden fylt med dyre vesker, champagne, eksotiske reiser og rosa enhjørninger, men det ser ikke ut til å gå. Alt det jeg gjør mot meg selv, gjør jeg også mot andre. Og motsatt. Å lukke øynene til hva som foregår i verden, er å nekte å se seg selv. Vi er nødt til å begynne å behandle hverandre bedre. Vi er nødt til å behandle oss selv bedre. Vi er nødt til å begynne å se hverandre. Det første steget er å begynne å se seg selv.