løshår

Selv om jeg har langt hår, er det ganske tynt, flatt og kjedelig. Derfor er jeg glad i å “jukse” litt med løshår for å tilføre litt fylde. Det er ikke mange remser som trengs når man som meg har tynt hår fra før av og kun er ute etter fylde og ikke forlengelse. Her har jeg brukt 2 pakker med 40 cm quick and easy extension fra Rapunzel of Sweden.

Siden jeg har jobbet som frisør i mange år har jeg god erfaring med extension. Det er ikke mange år siden en hårforlengelse kun kunne gjøres hos frisør og gjerne kostet en hel månedslønn. I disse dager er det en helt annen historie. Hair extension er ikke så kostbart lengre og kan enkelt kjøpes hjem og festes på selv, men er det noe bra? Under her vil jeg gi deg mine erfaringer. 

Det er ikke til å komme bort i fra at når det gjelder hår får du fortsatt det du betaler for. Min erfaring er at ingenting du gjør hjemme gir like gode resultatet som når det blir utført av profesjonelle på en salong. Produktene som brukes på salong er i de aller fleste tilfeller også bedre enn de du får kjøpt i butikk.

Dessverre er det sånn at det ikke er alle som alltid har råd å dra til frisør og da kan løshår fra f.eks Rapunzel of Sweden (som er de jeg har testet) være et greit alternativ. I stedet for å legge ut i det vide og det brede tenkte jeg bare å lage en punktvis liste med fordeler og ulemper ved dette løshåret.

Fordeler

  • Det er forholdsvis billig. Om du har litt lengde på håret fra før av kan du komme unna med kun to pakker og fortsatt oppnå en merkbar forbedring på volum og tykkelse på håret.
  • Håret er ekte og av god kvalitet. Akkurat når det kommer til kvalitet synes jeg håret holder salong kvalitet. Det kan vaskes, fønes, krølles og slettes. Men som alltid med løshår vil det lyseste håret bli raskest slitt da det har gått igjennom flere bleke prosesser.
  • På Rapunzel of Sweden har de et godt utvalg av farger. Jeg fant en som matchet helt perfekt. Pluss for at de har hår med to farger som det jeg kjøpte. Hår i forskjellige nyanser ser alltid mer naturlig ut enn ensfarget.
  • Løshåret er lett å feste med tape og limet er ikke så sterkt at du river ut håret om du fester feil (noe som er veldig lett å gjøre). Dette betyr mindre slitasje på ditt eget hår.
  • Om det festes rett blir resultatet ganske så pent.

 

Ulemper

  • Festene er litt for tykke så de kan kjennes litt ubehagelig ut mot hodebunnen. Tidligere har jeg brukt hair talk extensions fra frisør og disse har mye tynnere fester så de kjennes mer behagelige ut.
  • På grunn av at festene er litt i tykkeste laget er det også lett at de blir synlige. Spesielt om du har tynt hår. Jeg har vært forsiktig med plasseringen, men må fortsatt tuppere litt for å unngå synlige fester.
  • Limet er litt dårlig og selv om dette er bra fordi det sliter mindre på håret, gjør det også at de har en tendens til å skli ut. Det går an å kjøpe ekstra tape for å feste på nytt. Men dette håret vil ikke sitte like lenge som det du får festet på salong.
  • Det er vanskelig å feste sitt eget extension hår og selv om man har en fingernem venninne, kan det ikke sammenlignes med å få det festet av en frisør. Å feste extension, inkludert tape extension krever en spesiell teknikk, og er noe frisører går på kurs for å lære.
  • Om det ikke festes på riktig måte kan resultatet bli riktig så stygt.

Som du kanskje skjønner så er det teknikken du bruker for å feste løshår det som har mest å si for resultatet. Det burde gjøres av noen som har peiling. Håret fra Rapunzel er det ingenting å si på da det er veldig bra i min mening. Om du er usikker går det også an å kjøpe clip-on, noe jeg anser som mye tryggere og mer behagelig da de kan tas ut når du ønsker.