tannbleking
(*I samarbeid med Dentway)

Som dere kanskje ser på bildene mine, er jeg ikke så veldig glad i å smile med tennene. Jeg vet ikke egentlig hvorfor, men syns det ser litt krampaktig ut når jeg prøver. Jeg har som sikkert mange andre ikke alltid vært like fornøyd med tennene mine i oppveksten. Ikke nødvendigvis fordi de er gule, men fordi de er litt skjeve. I dagens samfunn er vi jo så vant til å se disse perfekte, kritthvite smilene at selv den minste skjevhet kan gi komplekser. Merkelig nok foretrekker jeg alltid litt “uperfekte” tenner på andre da disse sinnsyke rette og blendahvite smilene skremmer meg litt. Never trust a guy with too perfect teeth liksom.

Når det er sagt er det likevel ikke til å komme bort i fra at velstelte tenner er noe de fleste ønsker seg. Jeg ønsker jo å holde tennene mine hvite, bare ikke sånn selvlysende hvite. Dessverre er jeg samtidig over gjennomsnittet glad i kaffe og rødvin. Selv om jeg ikke har de guleste tennene i utgangspunktet liker jeg derfor å gjennomføre en og annen runde med tannbleking i blant for å unngå at tennene mine blir veldig gule.

White strips er perfekte for akkurat dette. Jeg har vært så heldig å få prøve disse fra Dentway. Det er forsåvidt ikke første gang jeg prøver dem da jeg har brukt disse tidligere også. Jeg har ganske sensitive tenner så jeg må være veldig forsiktig med hvilken tannbleking jeg bruker, ellers blir jeg plaget med ising i tennene og sårt tannkjøtt.

Når man ønsker å bleke tennene er det veldig fristende å gå all inn og kjøpe den aller sterkeste blekingen (gjerne ulovlig utenfor EU fordi man har hørt at den har bedre effekt) for så å la den sitte alt for lenge. Jeg anbefaler å unngå dette for alt i verden. Du kan ødelegge emaljen på tennene dine på denne måten. Det er med tannbleking som med alt annet i verden, slow and steady is the way to go. Jeg liker å la blekingen sitte i rundt 20 min og aldri over de anbefalte 30 minuttene. Får du sterk ising er det viktig at du avslutter behandlingen, og eventuelt fortsetter den senere etter en god pause. Det vil muligens ta litt lengre tid, men belønningen er at du fortsatt vil ha tenner etter fylte 40.

Hvor stor effekt man vil ha av tannbleking avhenger av forskjellige faktorer som f.eks genetikk og hvor gule tenner du har i utgangspunktet. Det er ikke alle som kan oppnå den selvlysende looken, men de aller fleste kan få hvitere tenner enn de hadde i utgangspunktet. Bleking fungerer spesielt godt om du sliter med misfarging fra kaffe, te og rødvin. Jeg merker ihvertfall forskjell etter kun en gangs bruk som du kan se på bildene nedenfor. Nå har jeg som sagt ikke de guleste tennene i utgangspunktet, men det er jo fordi jeg tar en runde med disse innimellom.

dentwayOm du foretrekker å bruke et blekingskit eller strips er egentlig en smakssak. Jeg har personlig ikke merket noe forskjell på resultatene. Jeg føler det kanskje blir litt mindre sikling med stripsene, men Dentway har ihvertfall både strips og et starter kit med en blekegel og en skinne du kan forme etter egne tenner.

Du kan finne mer informasjon om blekestripsene HER. Starter kit er for øyeblikket på salg til 495,-. Det finner du HER