Instagram

Det er lite som er mer viktig i livet enn å ha en masse Instagram følgere. Mange følgere gjør at du virker skikkelig kul og er du riktig så heldig kan du få en hel masse ting gratis også. Du kan faktisk til og med bli litt kjendis, havne på VG TV og få delta i en debatt om silikonrumper. Høres flott ut sant? Problemet er bare at det er så sykt vanskelig å få masse følgere på Instagram. Uansett hva man prøver så er det liksom ingenting som funker. Null stress. Det er bare fordi du ikke kjenner gamet. Følger du disse tipsene kan jeg garantere deg at du vil sitte og gnikke skuldre med Morten Hegseth og Vegard Harm på no time. Sånn helt seriøst.

The Basics

Det er viktig å alltid gjøre et godt førsteintrykk, også på Instagram. Det er faktisk vitenskapelig dokumentert at dagens ungdom har attention spans kortere enn en gullfisk liksom. Ingen gidder sjekke profilen din hvis den ikke umiddelbart gir inntrykk av at du er en veldig viktig person som de burde kjenne. Mange mennesker er veldig redde for å virke uhippe og sent ute liksom. Bruk dette til din fordel. La profilen din vise at du er en person de egentlig burde visst hvem er, men på grunn av at de ikke følger med i tiden, ikke gjør.

Det første du må gjøre er å kjøpe dine 10 000 første følgere så du framstår som viktig. Alle vet jo at ingen gidder å følge noen uten en K bak følgertallet. Vær veldig forsiktig og unngå fristelsen å følge for mange. Helst kun kjendiser, kjente brands og andre veldig viktige mennesker. Unngå å følge tante Olga og den kjipe kusinen din som bare poster hestebilder liksom. Det tar seg ikke ut.

Det er viktig at du bruker profilen din på å få fram hvem du er. Jobber du med noe kjipt er det viktig at du ikke skriver dette, men heller lager en litt mer diffus beskrivelse som høres bedre ut. Jobber du på Rema kan du f.eks skrive day dreamer da det sikkert blir mye av det i en så kjedelig jobb liksom. Pendler du i jobben? Ja da er du jo praktisk talt World Traveler. Har du en blogg?  Skriv for all del ikke blogger, men creative entrepreneur. Bruk masse kule ord som du egentlig ikke vet hva betyr, men som du har hørt “the Kardashians” bruke.

Bildene

Det er litt kjipt, men Instagram er faktisk en bildedelingstjeneste så bildene dine burde se pene ut. Om du ikke er noe særlig til fotograf må du bli kreativ. Hva er din sterke side? Har du en fin rumpe? Bruk den! Har du ikke så fin rumpe? Null stress. Det fins utrolig mange kule redigeringsprogrammer til telefon i dag at alle kan få fin rumpe. Jeg anbefaler Facetune. Om du er litt sjenert av deg og helst ikke vil bruke rumpa fins det mange andre ting du kan poste. Bare pass på at det gir inntrykk av at du er en kul person. Blomster er for eksempel veldig populært på Instagram. Om du ikke har råd å kjøpe blomster i hytt og pine er det bare å ta bilde hver gang du kommer over blomster. På butikken, på besøk hos svigermor, eller “lån” et fra Pinterest. Det er jo bare blomster liksom og de ser like ut alle.

Det er viktig å gi inntrykk av at man har et ganske kult liv på Instagram, ellers er det jo ikke noen vits å følge deg. Er du fattig student med kjipe klær og et reisebudsjett lik null? Da må du bli kreativ.

Invester i en flaske Moet Chandon på tax-freen på tur hjem fra Gran Cana..Monaco, men drikk den for all del ikke. Pass på at den kommer tilfeldig med på et og annet bilde med jevne mellomrom. Mmmmm….nyter et glass #champagne (Mozell light) med #de beste (alene foran TV’n)

Om du har en venninne med designerveske så sørg for all del for at den kommer med på bildene dine fra tid til annen. Ingen som vet at den ikke er din liksom. Har du ingen kule venner med designerveske kan du stikke ned på Høyer å ta selfie mens du “prøver” den nyeste Proenza Schouler’n. Det er nemlig veldig viktig at du fremstår som en person som har råd til dyre vesker.

Reising gir sykt mye creds på Instagram. Bare pass på at det er de rette plassene, ikke Alanya liksom. Finn fram alle gamle feriebilder og post dem litt sånn tilfeldig her og der. Stikk innom Gardermoen og sett deg med passet i hånda og ta en #fwis. Next stop LA. Finn fram en masse palmebilder på Pinterest som du poster den kommende uka. Sett deg i naboens sandkasse med et glass champag..Mozell Light, grav tærne godt nedi sanden og ta en #fwis. Mye arbeid? Neida. Du ville ha følgere sant? 

Gode Rutiner

Dessverre hjelper det ikke å ha den kuleste profilen i hele verden om ingen ser den. Du må ut og networke. Bare ikke forvent å kose deg med venner de neste månedene. Dette vil ta tid.

Planlegg gjerne dagen i detalj så du ikke mister fokus. Timeplanen kan f.eks se slik ut.

Husk og hold orden på followed/unfollowed. Du ønsker for all del ikke å følge noen som ikke følger tilbake. Hold gjerne regnskap. Jeg anbefaler å bruke Excel. Det dataprogram liksom.

Velg deg ut fem personer hver uke som skal være “favoritter”. Dette vil si at du velger deg ut fem personer, gjerne med lite følgere og ganske stygge bilder, som du overøser med komplimenter hver dag. Ikke hold tilbake. Skriv at det er det fineste du har sett i hele ditt liv og at de er sååå talentfulle. På denne måten legger de merke til deg og får lyst å være hyggelig tilbake. Pass på at det er noen med litt stygge bilder og lite følgere da det er mer sannsynlig at de vil bli smigret og følge tilbake. Etter et par uker med dette avfølger du dem. De vil helt sikkert ikke legge merke til det. Gjenta prosessen med 5 nye neste uke.

Det er mye arbeid å skaffe seg Instagram følgere og av og til trenger man litt hjelp. Skaff deg en sånn app som automatisk følger, liker og kommenterer for deg. På denne måten går prosessen raskere og du slipper å vente så lenge på Instafame. Det som kan være litt kjipt med disse er at du ikke har hundre prosent kontroll og du kan komme til å like urgamle bilder eller kommentere “beautiful capture” på et bilde av ei hårete manneræv. Litt flaut, men det er jo bare Instagram liksom. Alle vet jo at det du gjør på nett ikke teller på ordentlig.

Snik og spioner på dine konkurrenter

Det er veldig viktig å holde konkurransen i sjakk. Snik for all del på dine konkurrenter for å se hva de du vet er bedre enn deg gjør og hvor raskt de vokser. Her er det av ytterste viktighet at du ikke kommer borti like knappen og gir bort en like til din konkurrent. Husk at en mer like til dem, betyr en mindre til deg. Det er en naturlov liksom.

Sånn! Her var mine beste tips for hvordan du kan bli kjendis på Instagram over natta. Om du lurer på “Who am I to talk” liksom fordi du har sjekka profilen min og ser at jeg ikke har så mange følgere, kan jeg bare si at det er kun fordi jeg er alt for kul og chill til å gidde å spille spillet. Ikke fordi profilen min er ganske kjedelig og at jeg egentlig ikke har peiling liksom. Ha en fin dag!