(English version HERE)

For et par-tre år siden fikk jeg høre om Koreansk sminke. En type sminke som ikke bare skulle være bra, men billig også. Jeg ble nysgjerrig på om dette virkelig hadde noe for seg, så jeg bestemte meg for at dette var noe jeg måtte teste. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til alt som kan kjøpes på Ebay og er billig. Ihvertfall hvis det inkluderer å smøre det på huden. Likevel tør jeg påstå jeg ble positivt overrasket av enkelte av produktene. Andre, not so much.

Tro det eller ei, men i Sør Korea er visstnok kvinnene om mulig enda mer opptatte av utseendet enn her i vesten. Seoul ligger faktisk i verdenstoppen når det kommer til plastisk kirurgi, og Sør Koreanske kvinner er ekstremt opptatte av hudpleie. I tillegg sies det at de også ligger mange år foran oss i ny teknologi, og kan dermed nyte godt av både hudpleieprodukter og sminke med egenskaper langt bedre enn de vi har her hjemme.

Har Koreansk sminke og hudpleie noe for seg da, eller er det bare en hype? Les mine erfaringer her.

Det Koreanske 10 stegs hudpleieprogrammet

Mens vestlige kvinner er opptatte av fyldige lepper og lange øyenvipper er Koreanske kvinner opptatte av hud. Perfekt hud. Ikke en pore skal vises. Forutenom å ha et godt kosthold med mye frukt og grønt, bruker Koreanske kvinner mye tid og penger på hudpleie. Det Koreanske 10 stegs hudpleieprogrammet er blitt en “ting” og har blitt skrevet om av vestlige magasiner som Elle og Cosmopolitan. Men funker det?

“Mens vestlige kvinner er opptatte av fyldige lepper og lange vipper, er Koreanske kvinner opptatte av hud.”

Denne såkalte 10 stegs rutinen består av nettop 10 produkter som skal brukes i 10 steg. De aller fleste hver dag. Oljerens, vanlig rens, skrubb, tonic/vann, essence, serum, sheet masks, øyekrem, fuktighetskrem også tilslutt enda en fuktighetskrem med høy SPF (og gjerne en blekende effekt). Høres det litt mye ut?  I mine ører høres det mer ut som et markedsførings triks om noe annet, men jeg bestemte meg for å prøve da det hørtes fristende ut likevel.

Jeg har en typisk blandingshud som er både fet og tørr på samme tid, men holder seg greit i sjakk med produkter for normal hud. Jeg får en og annen kvise innimellom, men aldri noe ille. Etter å ha brukt produktene nevnt ovenfor et par uker derimot, begynte jeg å få alvorlige kviseproblemer. Mulig produktene var for fuktighetsgivende for min hud, og ville ha passet bedre for en tørr hudtype. Uansett, produktene gikk rett i søpla og jeg fikk sakte men sikkert tilbake min vanlige hud. Min erfaring er at 10 stegs programmet ikke bare er overvurdert, men også gir deg kviser. Styr unna!

“Min erfaring er at 10 stegsporgrammet ikke bare er overvurdert, men også gir deg kviser.”

BB/CC-Cream

Her begynner vi å snakke. Jeg har tidligere prøvd disse fra endel typiske vestlige merker men ikke vært særlig imponert. Når det kommer til BB og CC cream vet tydeligvis Koreanerne hva de gjør. Kanskje ikke så rart da det visstnok var de som oppfant disse produktene.

“Når det kommer ti BB og CC cream vet tydeligvis Koreanerne hva de gjør.”

Det eneste minuset med de Koreanske BB og CC creamene, er at hvis du har en litt mørkere hudtype kan de gjøre deg blek som et spøkelse. Koreanske kvinner ønsker å være så lyse som mulig i huden og dermed inneholder (dessverre) produktene deres endel blekende/lysnende ingredienser. Hvis du derimot er typisk vinterblek og lys i huden kan produktene fungere fint. Jeg har funnet en favoritt i denne BB creamen fra Missha. Den har endel (litt) mørkere nyanser å velge mellom så du slipper å se ut som et spøkelse.

Husk at BB krem er ikke like dekkende som en foundation, og CC cream har enda mindre dekkevne en BB cream igjen. Fordelen er at det ser veldig naturlig ut og at makeupen inneholder endel pleiende ingredienser. Jeg har faktisk fått bedre hud etter at jeg gikk over til å kun bruke BB og CC cream. Alle kremene inneholder også uten unntak høy SPF som også er en fordel.

“Jeg har faktisk fått bedre hud etter jeg gikk over til BB og CC cream”

Verdens beste concealer?

Grunnen til at jeg er veldig glad jeg oppdaget Koreansk sminke heter Skinfood Salmon Dark Circle Concealer. Den har såvidt jeg vet ingenting med laks å gjøre, men det er et helt fantastisk produkt. Jeg har tidligere brukt ting som YSL sin “magiske” tryllepenn “Touche Eclat” og jeg kan helt ærlig påstå at denne er minst like god. Det beste er at den bare koster 60 kr på Ebay. Denne concealeren er også ypperlig å bruke som highlighter om du velger den lyseste typen.

“Jeg har tidligere brukt YSL’s Touche Eclat og tør påstå at denne er minst like god.”

Andre godbiter

Hvis du har vært borti koreansk sminke før er du nok sikkert klar over at det ofte kommer i  ganske søte og fargerike forpakninger. Noen elsker det, andre hater det. Uansett er det utrolig mye å velge mellom hvis man går på Ebay og søker på Korean makeup. Alt ifra pudder i sprayform til en penn laget spesielt for å tegne opp et nytt hårfeste. Bare sånn i tilfelle du ikke er fornøyd med det du har i utgangspunktet.

En ting verdt å bemerke seg er at Koreanske kvinner ikke bruker så sterke farger på leppene, men heller såkalte “lipstains”. Derfor vil ofte ikke leppestiftene derifra være så veldig pigmenterte, men heller gi en mer naturlig look.

Så har Koreansk sminke noe for seg?

Det kommer egentlig an på hva du er ute etter. Koreansk sminke vil naturlig nok passe bedre til dem med lys hud, da produktene inneholder det de lysnende (brightening) ingredienser, som ser litt merkelig og maskeaktig ut hvis man har litt farge i utgangspunktet.

Koreansk sminke er også veldig naturlig. Her snakker vi lys, sart og naturlig hud, store øyne med lite sminke, rosa kinn, og ikke noe særlig farge på leppene. Er du av typen som er over gjennomsnittet opptatt av sminke, eller om du trenger god dekkevne,  er nok ikke dette noe for deg. Er du derimot opptatt av at huden skal få puste og av å se mest mulig naturlig ut kan det være verdt å prøve.

Har du prøvd Koreansk sminke. Hva likte du og hva likte du ikke? Har du eventuelt noen favoritter?

 

signatur